De dorpskerk van Wilp verdient jouw steun!

De dorpskerk van Wilp behoort tot de oudste kerken van Nederland en staat al vele eeuwen in het hart van Wilp te stralen. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dit in de toekomst zo zal blijven.

De Protestantse Gemeente Wilp is op 1 januari 2021 gefuseerd met Klarenbeek en Voorst. Als gevolg van deze fusie heeft de Protestantse Gemeente het eigendom van het kerkgebouw overgedragen. De stichting Behoud Dorpskerk Wilp is de nieuwe eigenaar van het gebouw.

De stichting heeft tot taak om het monumentale kerkgebouw in stand te houden en aan de volgende generatie door te geven. Om het onderhoud te kunnen bekostigen, genereren we inkomsten door het organiseren van een jaarlijkse rommelmarkt en brocante en het verhuren van het kerkgebouw voor feesten, evenementen, trouwerijen en concerten.

Daarnaast heeft de stichting een maatschappelijke opdracht. Wij willen het gebouw weer met het dorp en haar omgeving verbinden. Dit doen we door een podium te bieden aan bijeenkomsten van dorpsgenoten en uitvoeringen van plaatselijke verenigingen en de basisschool.

Word vriend van de dorpskerk!

Steun het behoud van de dorpskerk Wilp en word met jouw bedrijf vriend van de kerk.

Dat kan door onderstaand formulier in te vullen en op de verzenden knop te klikken. Vrienden van de kerk betalen een jaarlijkse donatie van 250,00 euro en ontvangen hiervoor een factuur. De stichting Behoud Dorpskerk Wilp heeft de ANBI status en dit betekent dat u giften aan de stichting mag aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Vrienden ondersteunen niet alleen het werk van de stichting maar ontvangen bovendien een aantrekkelijke korting op de huur van de kerk voor een bedrijfsactiviteit. Voor meer informatie over het huren van de kerk, kunt u een email sturen naar welkom@dorpskerkwilp.nl.

Wij bevestigen uw aanmelding op het e-mailadres dat u hieronder heeft opgegeven. U kunt uw jaarlijkse donatie op elk moment stopzetten door een email te sturen naar welkom@dorpskerkwilp.nl.

Feesten organiseren in de Dorpskerk Wilp

Aanmeldingsformulier vriend worden

Aanmelding vriend(Vereist)

Stuur een bericht

© 2024 Dorpskerk Wilp | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.