Jonge Meesters Wilp presenteert

Florianne Remme (cello) & Jorian van Nee (piano)

Florianne Remme (2000, Zutphen)  Florianne Remme werd geboren in Zutphen en begon op achtjarige leeftijd met cello spelen. Zij kreeg onderricht van Jiri Prchal, Corine ‘t Hoen en Lucia Swarts aan de conservatoria van Groningen en Den Haag. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jeroen Reuling.

Florianne won prijzen bij diverse concoursen en festivals, waaronder het Prinses Christina Concours, het Festival Verão Clássico in Lissabon en de Cello Biënnale Amsterdam. Ze heeft masterclasses bijgewoond van Gary Hoffman, Frans Helmerson, Daniël Müller-Schott en anderen.

Florianne geeft regelmatig recitals, zowel als soliste als in kamermuziekverband, en trad meermaals op voor de Nederlandse radio en televisie. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en is lid van het Audax Piano Trio en het Cortenbach Klarinet Trio.

Sinds 2019 speelt Florianne op een cello van Thomas Bertrand (Brussel), haar in bruikleen gesteld door Strings for Talent en de Koning Boudewijnstichting. Haar strijkstok van J.J. Martin (Parijs) is aan de celliste beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Jorian van Nee (1999) studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij begon met pianospelen toen hij negen jaar was. In 2013 won hij het Prinses Christina Concours en het Prinses Christina Compositie Concours. Hij was o.a. te zien in De Wereld Draait Door en Podium Witteman en te horen op Radio 4.

Jorian van Nee is geboren op 13 december 1999. Hij studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Zijn vorige docenten waren David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, Henk Ekkel bij de Academie Muzikaal Talent, Huub de Leeuw en Kirsten van Os.

Hij volgde masterclasses van onder andere Igor Roma, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelde ook enkele keren met orkesten zoals het Residentie Orkest in Den Haag en Sinfonia Rotterdam. Hij is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op TV bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4.

In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours terwijl hij tevens een eerste prijs kreeg bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleiding bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote festival en het Young Pianist Foundation concours. Samen met Pieternel Tils en Florianne Remme speelt hij in het Audax trio. Jorian heeft een Bechstein vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Voor meer informatie zie Jorian’s Youtube Channel of mail naar jorianvannee@gmail.com.

Toegang: €19,50 (incl. consumptie), t/m 18 jaar gratis.
De Dorpskerk is geopend vanaf 14.30 uur, start concert om 15.00 uur.
U kunt kaarten reserveren via info@jongemeesterswilp.nl.
Kaartverkoop aan de kassa is uiteraard ook mogelijk.

Abonnement voor seizoen 2024 : € 70,- (incl. 4 consumpties)
Reserveer uw abonnement via info@jongemeesterswilp.nl

 

Stuur een bericht

© 2024 Dorpskerk Wilp | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.